Börzsönyi erdei iskolák, nyári táborok
2013.05.16
Több mint harminc éve rendezünk természetismereti táborokat felső tagozatos (5–8 évfolyamos) iskolások számára Királyréten, a bajdázói tó mellett. A nagy érdeklődésre tekintettel 1994-ben két turnusra bővítettük táborunkat. Nyári táborainkhoz szervesen kapcsolódik az 1998-ban beindított Téli tábor (TÉT), amelyet a karácsonyi szünet idejére szervezünk. 2005-óta a középiskolások részére is rendezünk nyári építőtábort (KÖTET), ahol természetvédelmi feladatokat hajtunk végre. A felépített táborban a két turnus közötti időszakban lehetőséget biztosítunk a nagyszülőknek az unokáikkal néhány napot eltölteni a természetben. A népszerű nagyszülő-unoka tábor (NUT) programjában szerepel szakvezetővel kísért séta és előadás is.

Erdei iskola program
2013.02.16
Panziónk helyi adottságai miatt igen kiválóan megfelel az erdei iskolák követelményeinek, távol a nagyvárosok zajától, rossz levegőjétől a városi gyerekek számára új lehet az itt élő emberek közvetlensége, vendégszeretete, nyugodt életritmusa.
2012.08.30
A Katalinpusztai Kirándulóközpont részeként turistaszállás komfortfokozatú szálláshelyeket kínálunk.
2012.04.03
Pusztán a tiszta levegőért, a természet közelségéért is érdemes ellátogatni Zebegénybe, ahol a környék egyik legismertebb táborhelyét ajánljuk Önnek, mely Szőnyi István festőművész hajdani kertjében, az érintetlen természettől karnyújtásnyira található.
2012.04.03
Képzőművészeti- és egyéb kézműves programok
Túrázók bázisa és Tudástár a Börzsöny lábánál
2012.03.28
A Börzsöny keleti bejáratát vigyázó erdőgondnoki épület és környezete megújul és az egykoron csak erdészek, vadászok, erdei munkások által használt „elvarázsolt kastélyt” és parkját a nagyközönség előtt megnyitjuk. Az itt kialakításra került Erdei Szabadidőpark terveink szerint a túrázók kedvenc kiinduló bázisává válik.
2012.01.13
Bemutatkozik a DOMSZKY PÁL MATRACSZÁLLÁS, MELY A HEGYVIDÉKEKRŐL
JÓL ISMERT TURISTAHÁZAK JELLEGÉBEN, DE 21. SZÁZADI KÖRÜLMÉNYEK
KÖZÖTT VÁRJA A VENDÉGEKET.
2011.12.08

A Magyarkúti Fogadó megalakulása óta az egyik legkedveltebb szálláshely a Börzsöny déli részén. Reméljük az itt található információk meggyőzik arról, hogy sikerünk nem a véletlen műve!

2011.10.13
Erdei élmények az Észak-Börzsönyben Mivel foglalkozik az erdész? Milyen az élet erdőn, mezőn, patakparton?
kisvasutas erdőismereti program Kismaros-Királyrét között
2011.09.08
Az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészete a Királyréti Erdei Vasúton egyedülálló kezdeményezésként működteti Gördülő Tanösvényét, amely egy komplex, egynapos erdőismereti program elsősorban általános iskolai csoportok részére.
Berkenye
2011.09.07
A Berkenye-Vendégház gyönyörű környezetben, gondozott telken várja pihenni vágyó vendégeit, amely közvetlenül a tó mellett, az erdő szélén fekszik. 2007-ben lett bővítve, teljesen felújítva és 2008-tól megnyitja kapuit az idelátogató vendégek számára.
2011.03.31
A híres Drégelyvár közelében, romantikus erdei tábor várja a csendet, nyugalmat és a tiszta levegőt kedvelő vendégeket. Természetes környezetben, nomád körülmények között erdei tisztáson csörgő patak partján pihenheti ki a civilizáció fáradalmait.
2011.03.17
Zebegény központi részén, a Szőnyi István Múzeum közelében található Vendégházunk. Zebegény nagy múlttal rendelkezik gyerekek üdültetésében, mely hagyományt szeretnénk továbbvinni. Vendégházunk ideális osztálykirándulásra, edzőtáborok és tánctáborok szervezésére. Ajánljuk programjainkat gyerekeknek, felnőtteknek.