Programajánló

Események, programok a Börzsönyben

2010.04.15
Eseménynaptárunkban a Börzsönyben és környékén megrendezésre kerülő programokról, túrákról tájékozódhat. Az esemény címére kattintva annak információs oldalára ugrik az oldal, ha a dátumra kattint, akkor a kiválasztott nap programjainak részletes listáját láthatja.

VI.Ipolytisztítási Akció - Ipoly

Magosfa Alapítvány szervezésében
2012.07.06 - 2012.07.08
Célunk az, hogy a „Tiszta, egészséges Ipoly mentéért" projektünk keretében, a folyó mintegy 40 km-es szakaszának megtisztításával hozzájáruljunk az Ipoly mente környezeti állapotának javításához, és jó példát adjunk a helyi lakosoknak és a területre látogatóknak, egyaránt.

Az Ipolytisztítási akció Alapítványunk évente megszervezett kenus, önkéntes, nomád vándortábora, amelyet idén 2012. július 6. és 8. között rendezünk meg.

Az akció laza 40 km-es evezést foglal magában, péntek reggeltől vasárnap délutánig, vagyis fizikailag nem megerőltető. A túra kiinduló pontja a tésai duzzasztó környéke, míg végpontja a szobi rév. A túrán kenuról, a tisztításhoz szükséges eszközökről, továbbá ételről és italról Alapítványunk gondoskodik. A személyes holmikon túl azonban sátrat a résztvevőknek szükséges hozniuk.

Hat ok, amiért érdemes eljönnöd:

  • - Hasznos munkát végzel, olyat, amelynek látványos eredménye van, mások számára is.
  • Az Ipoly folyó és környéke bővelkedik természeti értékekben, szép tájon töltöd el a 3 napot.
  • Az akció közben kenuzol, erősödik a karod, felsőtested, ez különösen jó, ha irodai munkát végzel :-)
  • Jó a társaság! Persze idén sincs erre garancia, de az elmúlt 5 akció kapcsán nem emlékszünk vitákra, csak arra, hogy barátságok köttettek a 3-4 nap során.
  • Nincs gondod ételre, italra, ezekről mi gondoskodunk.
  • Kultúrtörténeti csemegékkel is szolgálunk majd: segítünk, hogy megismerhesd a térség hagyományait.

Ha nem voltál még folyótisztítási akción, úgy nézd meg a következőket:

A jelentkezés határideje 2012. június 28. csütörtök. Ugyanakkor a helyek (max. 20 fő) beteltek. A továbbiakban már csak tartaléklistára tudjuk felvenni a jelentkezőket, vagyis ez esetben csak akkor van esély a jövetelre, ha valaki visszamondja a 20 fős csapatból a részvételt.

A jelentkezőknek részletes információt küldünk e-mailen.

Jelentkezés és bővebb információ: Kelemen Zoltán, kezo(kukac)magosfa(pont)hu, vagy (20) 460 2497